Dentmax Basından

Diş Teli Olanlara En İyi 7 Yiyecek Önerisi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

Dentmax invisailgn
BLOG
ONLINE RANDEVU OLUŞTUR
Dentmax Online Randevu
Dentmax Menü

60 saniyede yeni gülüşünü gör!

Yazar:

Dr Fatih KAHRAMAN

Diş Teli Olanlara En İyi 7 Yiyecek Önerisi

Diş Teli Olanlara En İyi 7 Yiyecek Önerisi

İÇINDEKILER

Ortodontik tedaviye başladınız veya başlamayı düşünüyorsunuz. Diş telleriniz hayatınızda pek çok değişiklik yapacak. Yalnızca aynaya baktığınızda daha güzel görünmekle kalmayacak aynı zamanda dişlerinizin karşılıklı  ilişkisi ve çiğnemeniz daha önce hiç olmadığı kadar iyileştireceksiniz. Ortodontik tedaviniz ilerledikçe, çapraşık  dişleriniz yavaş yavaş ideal pozisyonlarına gelirken ağız diş ve çene yapınız daha doğal bir çiğneme paterni sergileyecek ve bu durum sizleri memnun edecek! 

Yaklaşık bir ay içerisinde her ne kadar neleri daha rahat yiyebileceğinizi keşfedecek olsanız da ortodontik tedaviniz boyunca bir takım gıdaları tüketirken daha dikkatli olmanızı isteyeceğiz. Hatta beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek ve bazı gıdalarda sınırlamalar koyabileceğiz. 

DentMax Kahraman Ortodonti ve Estetik Diş Kliniği ekibi olarak bizler ortodontik tedaviniz boyunca sizlerin mümkün olduğunca en konforlu yoldan ortodontik tedavinize devam etmenizi istiyoruz. Bu amaçla, yemek yerken karşınıza çıkabilecek zorlukların üstesinden gelebilmek için diş telleriniz takıldığında neleri yiyebileceksiniz gibi sıklıkla sorulan sorularınıza karşı faydalı olacağını düşündüğümüz ortodontik tedavide beslenmenin ipuçlarını tek tek açıklıyoruz. Diş teli tedavisi olanlara en faydalı 7 yemek önerisinden oluşan “en lezzetli ortodonti yemek listesini” paylaşıyoruz.

Sabır anahtardır.

Evet, ağız ve diş sağlığınıza büyük yatırım yapıyor ve genel sağlığınızı iyileştirirken harika bir doğal  gülümsemeye doğru adım adım yaklaşıyorsunuz. Bu süreçte çarpık dişlerinizin düzelmesi için diş telleriniz birkaç ay veya 1-2 yıl boyunca dişlerinizde takılı kalacaklar. Her ne kadar ortodontik tedaviniz hayat boyu sürecekmiş gibi hissediyor olsanız da bu süreçte geçip gidecek. Hatta hayat boyu keyfini süreceğiniz avantajlarını düşündüğünüzde ise oldukça kısa olduğu bile düşülebilir!  Sabır, bu sürecin önemli bir parçasıdır.  Beslenmede birkaç sınırlamanız elbette olacak fakat tüm bunların geçici olduğunu mümkün olduğunca kısa kabullenmeniz sizin için en iyisi olacaktır. Aşağıda bahsettiklerimi dikkate alarak diş telleriniz varken beslenmenizi kolaylaştırabilirsiniz.

  • Sakin olun!  Dişlerinizde teller varken büyük ısırıklar yerine küçük lokmaları tercih edin. Yemeğinizi kopartmak için dişlerinizi değil, çatal – bıçağınızı kullanın. Aslında sağlıklı olduğu sürece ne yediğinizin pek bir önemi yok yeter ki ufak ufak parçacıklar haline getirin ve dikkatlice, yavaş yavaş tüketmeye çalışın. Çatalınızı besinleri ezmekte kullanabilirsiniz. 
  • Braketleriniz için yapışkan ve sert gıdalar yerine yumuşak gıda diyetini tercih edin.  Yapışkan besinler ilk diş telleriniz takıldıktan hemen sonra  veya aylık rutin kontrollerinizden sonra daha ilk tükettiğiniz anda dişlerinize yapışmaya başlarlar. Kendinizi bu yumuşak beslenme alanda geliştirmeye çalışın (google’da veya youtube’ta yumuşak yemek tarifleri bulabilirsiniz). Kendinizi bir süre sonra bayan çorba veya shake türü besinlerle sınırlamayın. Birkaç günlük alışma sürecinden sonra bifteği bile menünüze ekleyebilirsiniz. Yeter ki yumuşak ve kuşbaşı olsun. 
  • Şimdilik fındığı, fıstığı ve çerezi bir süreliğine kuşlara verebilirsiniz Sağınız için  faydalı olsalar da braketlerinizin arasına kaçıp dişlerinizi gerebilir veya sıkışabilirler. Bu durum patlamış mısır için de aynen geçerli olacağını düşünmek hiçte zor değil.  Diş tellerinizin dilinden konuşmayı öğrenmelisiniz. Yani, yapışkan veya gevrek gıdaların braketlerinize zarar verebileceğini hatta, dişinizden ayrılmalarını, (braket kopması, kırılması, çıkması) sağlayabileceğini her zaman hatırlamalısınız. 
  • Çubuk, külah gibi her türlü dondurmalarla kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Diş telleriniz yeni takıldığında veya yeni ayarlandığında oluşan gerilmeye – sıkılmaya bağlı ortodontik ağrıda anında rahatlama sağlayabilir.  Unutmayın, ısırmadan ve her şeyi kontrolü yapın. Buzlu veya Maraş dondurması gibi dondurulmalar ısırıldığında nelerin olacağı gibi deneysel çalışmaları hiç mi hiç merak etmeyin  

Genellikle diş telleri takıldıktan hemen sonraki ilk birkaç hafta zorlayıcı olabilir.  Ancak, çiğneme alışkanlıklarınızı değiştirdikten sonra diş etleriniz ve ağız yapınız bu duruma alışınca yeni diyet tarzınızı rahatlıkla uygulayabildiğinizi göreceksiniz. Aşağıda paranızın karşılığını bulabileceğiniz kesinlikle fiyat-performans-lezzet üçlüsünde zirveyi zorlayan yemekleri anlatıyorum

Sağlıklı dişler sağlıklı bedenin giriş kapısıdır.

Ortodontik tedavi süreniz boyunca, ağız ve diş sağlığı bakımınız normal zamanınıza göre daha fazla önem kazanmaktadır. Günde her öğünden sonra dişlerinizi fırçalamanızı ve diş ipi kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca bedenen sağlıklı olmanız için katkısız, organik, zengin ve çeşitli bir diyet ile sağlıklı beslenmenizi istiyoruz. Diş telleriniz için güvenli olduğunu düşündüğümüz 7 favori yiyecek önerilerimizi sizler için sıralayalım.

 

1) Ev yapımı yoğurt

Yoğurt, kalsiyum ve protein bakımından zengindir. Dişlerinizi güçlendirmek ve vücut sağlığınızı iyileştirmek adına şeker ilavesiz sade yoğurt tüketmek mükemmel bir seçim olacaktır. Harika bir doğal probiyotik olan yoğurt diş çürüklerinizin önlenmesine ve dolayısıyla diş ve diş etlerinizin sağlının korumasına pozitif katkı sağlayacaktır. Dişlerinizi iyi fırçaladığınız taktirde, atıştırmalarda veya kahvaltıda meyveli yoğurt türlerini de tercih edebilirsiniz.   

2) Tavuklu şehriye çorbası

Tüketilmesi bundan daha rahat ve her derde deva bir çorba varsa, bizim haberimizin olmadığını söyleyebiliriz. Yalnızca hastalık anında imdadımıza yetişen bir çorba değil, yeni takılmış diş teli ağrısına da harika gelecek bir besindir. Özellikle ev yapımı olmasını öneririm. Çünkü doğal et suyu ile dişleriniz ve kemikleriniz için gerekli olan mineralleri, jelatini ve kollajenleri alırdınız. Limon ilavesiye tam bir C vitamini deposu haline gelir. Isırmaya – çiğnemeye gerek kalmadan tüketebilirsiniz. İçerdiği protein ve minerallerle diş teli ağrısına karşı kendinizi hızlıca toparlarsınız. Karbonhidrat açısından zenginleştirmek isterseniz, çorbanıza ekmek doğramayı düşünebilirsiniz. Böylelikle braketleriniz kırılmadan güvenle tüketebileceğiniz harika bir kıvamı yakalarsınız.

3) Patates yemekleri

Diş teli veya çenenizi ilgilendiren ortodontik tedavide hala doyurucu ve yumuşak yemek mi arıyorsunuz?  Sizler için haşlanmış patates tam da aradığınız şey olabilir. Patateste, diş ve dişetlerinizin sağlığı için bol miktarda bulunan A vitamini, diş minesinin oluşumunu destekleyen keratin’in vücuttaki yapımına sağlar. Ayrıca, diş etinizin yumuşak muköz derisini de korumaya yardımcı olur. Leziz patateslerinizi fırınlayabilir, yağda kızartabilir, buharda pişirebilir ya da kaynatıp haşlayabilirsiniz. İster ana öğün ister garnitür olarak afiyetle yiyebilirsiniz. 

4) Balık

Kırmızı veya beyaz eti çiğnerken dişlerinizde oluşan kuvvetli basınç acı veriyorsa, harika bir alternatif balık etine ne dersiniz?  3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde bol bol tüketebilirsiniz. Harvard’lı bilim insanları balıklarda bol miktarda bulunan omega-3 yağ asitlerini tüketen bireylerde, diş eti hastalıklarının daha az gözlenmesinin bağlantılı olduğunu tespit ettiler. Yani, omega 3’ün diş eti problemlere neden olan bakterilerin zararlarına karşı kalkan özelliği gösterdiğini keşfettiler. Vücudumuz için faydalı olan bu omega 3’ü bol miktarda barındıran somon, uskumru, ton balığı ve sardalya aynı zamanda güzel bir D vitamini kaynağıdır. Diş ve diş etlerinizi hastalıklara karşı koruyup, ağız ve diş sağlığınızı iyileştirmede kritik öneme sahip kalsiyum’un vücut tarafından emilip kullanılmasını D vitamini sağlar. Diş teli takıldıktan sonra yumuşak ve kolay tüketilebilir olan balığı rahatça ve güvenle tüketebilirsiniz.

5) Pişmiş sebze

Diş teli takıldıktan sonra çiğ sebze ve meyveyi ısırarak yemekten kaçınmanızı ne kadar istiyorsak, haşlayarak veya pişirerek yemenizi o kadar önermekteyiz.  Çünkü sert besinleri ısırdığınızda, braketlerinizi yerinden oynatabilir veya diş tellerinizin aralarına sıkışıp canınızı yakabilir. Fakat bunları pişirdiğinizde, yeterince yumuşak hale gelirler. Çoğu meyve ve sebzede bulunan C vitamini ve antioksidanlar diş etlerinizi bakteriyel enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olurlar. 

Geniş yeşil yapraklı sebzeler, sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmanızı sağlayan çok miktarda folik asitle, hücre büyümesini desteklerler. İsterseniz doğrayarak salata veya garnitür olarak çiğ şekild de tüketebilirsiniz. Bunlardan yeterince faydalanabilmek için tabağınızın kenarına gökkuşağı gibi serpiştirebilirsiniz.

6) Yumurta

Endüstriyel yumurta üretim tesisleri bulunan, üretici aileden gelen bir doktor olarak, sağlığınız için her gün 1 yumurtayı tabağınızdan eksik etmemenizi öneriyorum.* Yumurta, dışarıdan hiçbir katkı girilmeden tam bir canlıyı meydana getirebilen, tamamen doğal mükemmel bir besindir. Başlangıcından doğuma kadar olan süreçte canlının büyüme ve gelişimi için ihtiyaç olan her ne varsa kusursuz şekilde karşılar. En yüksek protein kalitesinin, yumurtada olduğu bilinmesinden dolayı genellikle protein kaynağı görülen yumurta ayrıca fosfor açısından da zengindir. Kasiyum + D vitamini +  fosfor, diş ve kemiklerinizin daha dayanıklı olmalarını sağlar. Protein, dişlerinizin sağlığını korurken, çürümeyi de azaltır. İster kahvaltı da ister öğle ister akşam yemeğinizde ya da atıştırmalık olsun her zaman tüketebileceğiniz ekonomik ve kullanım alanı çok geniş bir gıdadır. Ekmekle kıyaslandığında, kilogramı daha ekonomiktir. Onlarca leziz malzemeyle karıştırabildiğiniz yumurta, ortodontik diş ağrılarınızın şiddetli olduğu durumlarda bile sorunsuz tüketebilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için doğanın bir mucizesi olan yumurtayı tüketmelisiniz.

Alerji veya hastalık nedeni ile tüketmemeniz gereken durumlar haricinde, her gün iyi pişmiş olarak 1 adet yumurta sağlığınıza iyi gelir. “T.C. Sağlık Bakanlığı”

7) Smoothie

Braketler ve diş telleri yüzünden besin olarak ne tüketsem diye düşündüğünüzde, smoothie’ler mükemmel takviye besinlerdir. Smoothie’leri yapmak son derece eğlencelidir. Sonsuz çeşitlikte sebze, meyve ve içecek kombinasyonlarıyla asla sıkılmadan tüketebilirsiniz. Vitamin ve mineral cenneti olan smoothie soğuk tüketildiğinde, diş tellerinizin gerginliğini azaltıp ağrıyan dişlerinizde rahatlama sağlayabilir. Dengeli ve sağlıklı beslenmenizi sağlayan smoothie’lerinizi istediğiniz her yerde tüketebilmek için yanınıza almanız da çok kolay! 

 

İstanbul’da ortodontik tedavi ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı oluyoruz.

Diş telleriniz varken, yeme içme esnasında zaman zaman üstesinden gelinmesi gereken durumlar oluşabilir. Diş teli takıldıktan sonra ne yemeli? sorusuna cevaben hazırlamış olduğumuz bu detaylı listenin sizlere hem diş ve beden sağlığınızda hem de lezzetli seçenekler sunmada faydalı olacağını düşünüyoruz. Çapraşık dişlerinizin inci gibi düzgün sıralanmış hali alırken, kendinize acımasızca davranmanıza gerek olmadığını anlatmaya çalıştık. Umarız, diyetinizde yapacağınız bu değişimi sağlığınıza yapacağınız bir yatırım fırsatı olarak görür ve hayat boyu faydalanabilirsiniz.

 

Eğer, İstanbul civarında ortodontik tedavi görüyor, diş teli veya şeffaf plaklarla ortodotik tedavi oluyorsanız ve zihninizde tedaviniz ile ilgili endişeleriniz veya sorularınız varsa bizi arayabilirsiniz. Ortodonti Uzmanımız Dr. Öğr. Üy.  Fatih Kahraman sizlere bu konuda yardımcı olacak ve endişelerinizi giderecektir.  DentMax Kahraman Ortodonti ve Estetik Diş Kliniği diş telleriniz takıldığı andan çıkartıldığı ana kadar hatta çok daha fazlasında sizlere yardımcı olabilmek için İstanbul Bakırköy’de ortodonti ve estetik diş hekimliği hizmeti vermektedir. 

 

En iyi dileklerimle 

 

Yorum Yazın
Dentmax Kullanıcı Profil Resmi
Tarihe Göre
Beğeniye Göre
Dentmax

John Doe 1

Mesaj Gönder
  • Sil
  • Güncelle

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nisi, pariatur.

Yanıtla
Dentmax

John Doe 1

Mesaj Gönder
  • Sil
  • Güncelle

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nisi, pariatur.

Yanıtla

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sizler Tarafından Sıkça Sorulan Soruları Aşağıda Derledik

Organik Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Organik gülüş tasarımı, bireyin doğal yüz hatları ve kişisel estetik tercihleri dikkate alınarak yapılan bir diş estetiği uygulamasıdır. Bu süreç, kişinin yüz yapısına ve doğal diş yapısına uygun, estetik açıdan hoş bir gülüş elde etmeyi amaçlar. Organik gülüş tasarımı, dijital teknolojiler ve estetik diş hekimliği prensipleri kullanılarak DentMax Klinik'te gerçekleştirilir.

İlk adım, hastanın detaylı bir şekilde analiz edilmesidir. Bu analiz, dijital taramalar, fotoğraflar ve videolar ile gerçekleştirilir. Hastanın diş yapısı, dudak şekli, gülüş hattı ve yüz simetrisi gibi faktörler dikkate alınarak bir plan oluşturulur. Bu aşamada, hastanın beklentileri ve estetik tercihleri de göz önünde bulundurulur.

Planlama aşamasından sonra, dijital gülüş tasarımı teknolojisi kullanılarak hastanın yeni gülüşü dijital ortamda simüle edilir. Bu simülasyon, hastanın tedavi sonucunu önceden görmesini sağlar ve gerekli düzeltmelerin yapılmasına olanak tanır. Bu sayede, organik gülüş tasarımı sürecinin her adımı hastanın onayı ve memnuniyeti doğrultusunda ilerler.

Tedavi süreci başladığında, diş hekimi tarafından gerekli uygulamalar yapılır. Bu uygulamalar arasında diş beyazlatma, diş kaplamaları, diş dolguları ve ortodontik tedaviler yer alabilir. Bu tedaviler, hastanın doğal gülüşünü estetik ve fonksiyonel açıdan iyileştirmek için planlanır.

Sonuç olarak, organik gülüş tasarımı, kişinin doğal diş ve yüz yapısına uygun, estetik ve sağlıklı bir gülüş elde etmeyi hedefleyen bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır. Bu süreç, dijital teknolojiler ve bireyselleştirilmiş tedavi planları ile hastaların memnuniyetini ve estetik beklentilerini en üst düzeyde karşılar. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de bu hizmeti sunmaktadır.

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş hekimliği, dişlerin görünümünü iyileştirmek için yapılan bir dizi diş tedavisini kapsayan bir diş hekimliği dalıdır. Bu tedaviler, dişlerin rengini, şeklini, boyutunu, hizasını ve genel görünümünü düzeltmeyi amaçlar. Estetik diş hekimliği, bireylerin daha güzel ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmalarını sağlar.

Estetik diş hekimliğinin en yaygın uygulamaları arasında diş beyazlatma, diş kaplamaları, diş bonding, diş implantları ve ortodontik tedaviler yer alır. Bu tedaviler, hem kozmetik hem de fonksiyonel amaçlarla yapılabilir. Örneğin, diş beyazlatma işlemi, dişlerin rengini açarak daha parlak bir gülüş elde etmeyi sağlar. Diş kaplamaları ise dişlerin şekil ve boyutunu düzelterek estetik bir görünüm kazandırır.

Diş beyazlatma, en yaygın estetik diş hekimliği uygulamalarından biridir. Bu işlem, dişlerin yüzeyindeki lekeleri ve renk değişimlerini gidererek daha beyaz ve parlak dişler elde etmeyi sağlar. Diş beyazlatma işlemi, DentMax Klinik'te profesyonel olarak yapılabileceği gibi evde kullanılan kitlerle de uygulanabilir.

Diş kaplamaları, estetik diş hekimliğinde sıkça tercih edilen bir diğer tedavi yöntemidir. Diş kaplamaları, ince porselen veya kompozit malzemelerden yapılır ve dişlerin ön yüzeyine yapıştırılarak dişlerin görünümünü iyileştirir. Bu yöntem, dişlerdeki renk bozukluklarını, çatlakları, kırıkları ve şekil bozukluklarını düzeltmek için kullanılır.

Diş implantları, eksik dişlerin yerine konulmasını sağlayan estetik ve fonksiyonel bir çözümdür. Diş implantları, titanyum vidaların çene kemiğine yerleştirilmesi ve üzerine diş protezlerinin takılmasıyla gerçekleştirilir. Bu işlem, doğal diş görünümünü ve fonksiyonunu en iyi şekilde taklit eder.

Sonuç olarak, estetik diş hekimliği, bireylerin daha güzel ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmalarını sağlamak için çeşitli diş tedavilerini kapsayan bir alandır. Bu tedaviler, dişlerin görünümünü iyileştirmenin yanı sıra, dişlerin fonksiyonel olarak da daha iyi çalışmasını sağlar. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de estetik diş hekimliği hizmeti sunmaktadır.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki lekeleri ve renk değişimlerini gidermek için yapılan bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır. Bu işlem, dişlerin daha beyaz ve parlak görünmesini sağlar. Diş beyazlatma işlemi, hem klinik ortamda profesyonel olarak yapılabilir hem de evde kullanılan beyazlatma kitleri ile uygulanabilir.

DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de profesyonel diş beyazlatma hizmeti sunmaktadır. Klinik ortamda yapılan diş beyazlatma işlemi, genellikle daha hızlı ve etkili sonuçlar verir. Bu işlem, diş hekimi tarafından uygulanır ve özel beyazlatma jelleri kullanılır. İlk adımda, diş etleri ve çevresindeki dokular koruyucu bir bariyer ile kaplanır. Ardından, beyazlatma jeli dişlerin yüzeyine uygulanır. Beyazlatma jeli, dişlerin üzerine sürülür ve özel bir ışık veya lazer yardımıyla aktif hale getirilir. Bu ışık, jelin etkisini artırır ve dişlerin daha hızlı beyazlamasını sağlar. İşlem genellikle 30-60 dakika sürer ve birkaç seans gerekebilir.

Evde diş beyazlatma kitleri, diş hekimi tarafından önerilen ürünler kullanılarak uygulanır. Bu kitler, beyazlatma jeli içeren kalıplar veya beyazlatma şeritleri içerir. Beyazlatma jeli, dişlerin üzerine sürülür ve belirli bir süre bekletilir. Evde yapılan diş beyazlatma işlemi, klinik beyazlatma kadar hızlı sonuç vermeyebilir, ancak düzenli kullanım ile etkili sonuçlar elde edilebilir.

Diş beyazlatma işlemi öncesinde, dişlerin profesyonel bir temizlikten geçirilmesi önerilir. Bu, dişlerin yüzeyindeki plak ve tartarın temizlenmesini sağlar ve beyazlatma jeline daha iyi bir yüzey oluşturur. Ayrıca, dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı olduğundan emin olmak için diş hekimi tarafından bir muayene yapılması önemlidir.

Sonuç olarak, diş beyazlatma, dişlerin rengini açarak daha parlak ve beyaz bir gülüş elde etmeyi sağlayan bir estetik diş hekimliği işlemidir. Bu işlem, hem klinikte profesyonel olarak hem de evde kullanılan beyazlatma kitleri ile yapılabilir. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de profesyonel diş beyazlatma hizmeti sunmaktadır. Diş beyazlatma işlemi öncesinde, diş hekimi ile görüşmek ve uygun beyazlatma yöntemini belirlemek en iyi sonucu elde etmek için önemlidir.

İmplant Fiyatları? Neye Göre Belirlenir?

İmplant fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Diş implantları, eksik dişlerin yerine konulmasını sağlayan estetik ve fonksiyonel bir çözümdür. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de implant tedavisi sunmaktadır. İmplant tedavisinin maliyeti, kullanılan malzemeler, tedavi süreci ve hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre belirlenir.

İmplant fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler şunlardır:

İmplant Malzemesi: Diş implantları genellikle titanyumdan yapılır. Titanyum, biyouyumlu bir malzeme olup, çene kemiği ile bütünleşerek güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahip olur. Bazı implantlar ise zirkonyumdan yapılır ve bu malzemeler estetik açıdan daha doğal bir görünüm sağlar. Kullanılan malzemenin kalitesi ve türü, implant fiyatlarını etkiler.

İmplant Markası: Farklı implant markaları, farklı fiyat aralıklarında olabilir. Tanınmış ve güvenilir implant markaları, daha yüksek fiyatlarla satışa sunulabilir. İmplant markası, fiyat üzerinde önemli bir rol oynar.

Diş Hekiminin Tecrübesi: İmplant tedavisi, uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işlemdir. Tecrübeli ve uzman bir diş hekiminin yapacağı implant tedavisi, daha yüksek maliyetli olabilir. Ancak, deneyimli bir hekimin tedaviyi gerçekleştirmesi, başarı oranını artırır ve uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Tedavi Süreci: İmplant tedavisi, birkaç aşamadan oluşur ve her aşama maliyetleri etkileyebilir. İlk aşama, implantın çene kemiğine yerleştirilmesidir. Bu işlem sonrasında iyileşme süreci beklenir ve implantın kemik ile bütünleşmesi sağlanır. Daha sonra, implant üzerine abutment ve protez diş yerleştirilir. Tedavi sürecinin uzunluğu ve karmaşıklığı, maliyetleri etkileyen diğer faktörler arasındadır.

Ek Tedaviler: Bazı durumlarda, implant tedavisi öncesinde ek tedaviler gerekebilir. Örneğin, çene kemiği yetersiz olan hastalar için kemik grefti veya sinüs lifting gibi işlemler yapılabilir. Bu ek tedaviler, implant maliyetlerini artırabilir.

Sonuç olarak, implant fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişir. Kullanılan malzeme, implant markası, diş hekiminin tecrübesi, tedavi süreci ve ek tedaviler gibi faktörler, implant maliyetlerini belirler. İmplant tedavisi düşünen hastalar, DentMax Klinik'te diş hekimi ile detaylı bir görüşme yaparak maliyetler ve tedavi süreci hakkında bilgi almalıdır. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki kliniklerimizde bu hizmeti alabilirsiniz.

İnvisalign Şeffaf Plak Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Invisalign şeffaf plak fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Invisalign tedavisi, dişlerin hizalanmasını sağlayan estetik ve rahat bir ortodontik tedavi yöntemidir. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de Invisalign tedavisi sunmaktadır. Invisalign fiyatları, tedavi süresi, tedavi planı ve hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Invisalign fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler şunlardır:

Tedavi Süresi: Invisalign tedavisi, dişlerin durumuna ve tedavi planına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kısa süreli tedaviler, daha az maliyetli olabilirken, uzun süreli ve karmaşık tedaviler daha yüksek maliyetli olabilir. Tedavi süresi, fiyat üzerinde önemli bir rol oynar.

Tedavi Planı: Invisalign tedavi planı, dişlerin hareket ettirilmesi gereken mesafe ve hizalanma durumu gibi faktörlere göre belirlenir. Bazı hastalar için daha fazla plak gerekebilir ve bu da maliyetleri artırabilir. Tedavi planının karmaşıklığı, fiyat üzerinde etkili olabilir.

Diş Hekiminin Tecrübesi: Invisalign tedavisi, uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işlemdir. Tecrübeli ve sertifikalı bir diş hekiminin yapacağı Invisalign tedavisi, daha yüksek maliyetli olabilir. Ancak, deneyimli bir hekimin tedaviyi gerçekleştirmesi, başarı oranını artırır ve uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Klinik Konumu: Invisalign tedavisi yapılan kliniğin konumu da fiyatları etkileyen faktörler arasındadır. Büyük şehirlerde ve prestijli bölgelerde bulunan kliniklerde tedavi maliyetleri daha yüksek olabilir. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de hizmet vermektedir.

Ek Tedaviler: Bazı durumlarda, Invisalign tedavisi öncesinde veya sırasında ek tedaviler gerekebilir. Örneğin, diş temizliği, dolgu veya çekim gibi işlemler, tedavi maliyetlerini artırabilir.

Sonuç olarak, Invisalign şeffaf plak fiyatları, tedavi süresi, tedavi planı, diş hekiminin tecrübesi, klinik konumu ve ek tedaviler gibi birçok faktöre bağlı olarak belirlenir. Invisalign tedavisi düşünen hastalar, DentMax Klinik'te diş hekimi ile detaylı bir görüşme yaparak maliyetler ve tedavi süreci hakkında bilgi almalıdır. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki kliniklerimizde bu hizmeti alabilirsiniz.

Emax Yaprak Porselen Nedir?

Emax yaprak porselen, dişlerin ön yüzeyine yerleştirilen ince ve estetik kaplamalardır. Bu kaplamalar, dişlerin görünümünü iyileştirmek ve estetik açıdan daha hoş bir gülüş elde etmek için kullanılır. Emax, yüksek dayanıklılık ve doğal görünüm sağlayan bir porselen türüdür.

Emax yaprak porselen kaplamalar, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılır ve dişlerin rengini, şeklini, boyutunu ve hizasını düzeltmek için kullanılır. Bu kaplamalar, dişlerdeki renk bozukluklarını, çatlakları, kırıkları ve şekil bozukluklarını düzeltmek için ideal bir çözümdür. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de Emax yaprak porselen hizmeti sunmaktadır.

Emax yaprak porselen kaplamaların başlıca avantajları şunlardır:

Doğal Görünüm: Emax yaprak porselen kaplamalar, doğal dişlere benzer bir transparanlık ve parlaklık sağlar. Bu sayede, kaplamalar doğal dişlerden ayırt edilemez ve estetik açıdan mükemmel sonuçlar elde edilir.

Dayanıklılık: Emax porselen, yüksek dayanıklılığa sahip bir malzemedir. Bu kaplamalar, uzun ömürlü olup, günlük aşınma ve yıpranmalara karşı dirençlidir.

Renk Seçenekleri: Emax yaprak porselen kaplamalar, geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Dişlerin doğal rengine en uygun tonu seçmek mümkündür.

Minimal İnvaziv: Emax yaprak porselen kaplamalar, minimal invaziv bir tedavi yöntemidir. Dişlerin ön yüzeyinden çok az bir miktar aşındırma yapılır ve kaplamalar bu yüzeye yapıştırılır. Bu sayede, dişlerin doğal yapısı korunur.

Biyouyumlu: Emax porselen, biyouyumlu bir malzemedir. Bu kaplamalar, diş eti ile uyumlu olup, alerjik reaksiyon riskini minimize eder.

Emax yaprak porselen kaplamalar, estetik diş hekimliğinde sıkça tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Bu kaplamalar, dişlerin doğal ve estetik görünümünü iyileştirirken, uzun ömürlü ve dayanıklı sonuçlar sağlar.

Sonuç olarak, Emax yaprak porselen, dişlerin estetik görünümünü iyileştirmek için kullanılan ince ve dayanıklı kaplamalardır. Doğal görünüm, dayanıklılık, renk seçenekleri ve minimal invaziv olma özellikleri ile Emax yaprak porselen kaplamalar, estetik diş hekimliğinde ideal bir çözüm sunar. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de bu hizmeti sunmaktadır.

DentMax Diş Polikliniğinden Nasıl Randevu Alabilirim?

DentMax Diş Polikliniği'nden randevu almak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. DentMax Klinik, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de hizmet vermektedir. Aşağıdaki adımları izleyerek randevu alabilirsiniz:

Telefon ile Randevu: DentMax Diş Polikliniği'ne telefon ile ulaşarak randevu alabilirsiniz. Telefon numaramız +90 212 570 00 33'tir. Randevu talebinizi ilettiğinizde, size uygun bir tarih ve saat belirlenir ve randevunuz oluşturulur.

Online Randevu: DentMax Diş Polikliniği'nin resmi web sitesi üzerinden online randevu alabilirsiniz. Web sitemize giriş yaparak "Randevu Al" bölümüne tıklayın. Karşınıza çıkan formu doldurarak, istediğiniz tarih ve saat aralığını seçin. Formu gönderdikten sonra, size uygun randevu tarihi ve saati onaylanacaktır.

E-posta ile Randevu: Randevu talebinizi e-posta yoluyla da iletebilirsiniz. E-posta adresimiz info@dentmax.com.tr'dir. E-posta ile randevu talebinizi iletirken, adınızı, iletişim bilgilerinizi ve istediğiniz randevu tarih ve saatini belirtmeyi unutmayın. E-posta talebiniz üzerine, randevu detayları tarafınıza bildirilecektir.

Sosyal Medya: DentMax Diş Polikliniği'nin sosyal medya hesapları üzerinden de randevu talebinde bulunabilirsiniz. Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek, direkt mesaj yoluyla randevu talebinizi iletebilirsiniz. Sosyal medya üzerinden ilettiğiniz talepler, en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş yapılacaktır.

Kliniği Ziyaret Ederek: DentMax Diş Polikliniği'ni ziyaret ederek, doğrudan randevu alabilirsiniz. Kliniğimize gelerek, resepsiyon görevlilerimize randevu talebinizi iletebilir ve size uygun bir tarih ve saat belirleyebilirsiniz.

DentMax Diş Polikliniği, randevu taleplerinizi en kısa sürede değerlendirmekte ve size en uygun randevu tarih ve saatini belirlemektedir. Randevu alırken, tedavi taleplerinizi ve özel isteklerinizi belirtmeniz önemlidir. Bu sayede, randevunuzun daha verimli ve amacına uygun geçmesi sağlanır.

Sonuç olarak, DentMax Diş Polikliniği'nden randevu almak için telefon, online randevu formu, e-posta, sosyal medya veya doğrudan kliniği ziyaret etme seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. Herhangi bir soru veya ek bilgi talepleriniz için bize ulaşmaktan çekinmeyin. Sağlıklı ve güzel bir gülüş için DentMax Diş Polikliniği'nden randevu alarak tedavi sürecinize başlayabilirsiniz. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki kliniklerimizde bu hizmeti alabilirsiniz.

Neden DentMax?

DentMax Diş Polikliniği, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir' de hizmet vermektedir.

1. Uzman ve Deneyimli Diş Hekimleri

DentMax Diş Polikliniği'nde, her biri kendi alanında deneyimli diş hekimleri görev yapmaktadır. Diş hekimlerimiz, estetik diş hekimliği, ortodonti, implantoloji ve genel diş hekimliği gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Akademik geçmişe sahip olan diş hekimlerimiz, bazı dental eğitimlerini Amerika ve Avrupa'da almışlardır. Bu sayede, en güncel ve modern tedavi yöntemlerini uygulamaktadırlar.

2. Yüksek Kalite Standartları

DentMax Diş Polikliniği, ISO 9001 ve 10002 kalite sertifikalarına sahiptir. Bu sertifikalar, kliniğimizin hasta güvenliği, tedavi kalitesi ve hizmet mükemmeliyeti konularında en yüksek standartlara uyduğunu göstermektedir. Ayrıca, DentMax ödüllü bir kliniktir ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı onaylı ve çalışma yetki belgeli bir diş polikliniğidir.

3. Modern ve Yenilikçi Teknoloji

DentMax, en son teknolojik gelişmeleri yakından takip eder ve bu teknolojileri tedavi süreçlerine entegre eder. Kliniğimizde dijital diş taraması, CAD/CAM sistemleri, cone beam CT (CBCT) ve dijital sefalometri, lazer diş hekimliği ve yapay zeka destekli diş hekimliği gibi ileri teknolojiler kullanılmaktadır. Bu sayede, tedavi süreçleri daha hızlı, etkin ve konforlu hale getirilmektedir.

4. Kişiselleştirilmiş Tedavi Planları

DentMax Diş Polikliniği, her hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine özel kişiselleştirilmiş tedavi planları sunar. İlk randevunuzda detaylı bir analiz yapılır ve size özel bir tedavi planı oluşturulur. Bu plan, dijital gülüş tasarımı teknolojisi ile desteklenir ve tedavi sonucunu önceden görmenizi sağlar.

5. Estetik ve Fonksiyonel Tedaviler

DentMax, estetik diş hekimliği, ortodonti, diş implantları, diş beyazlatma, diş kaplamaları ve daha birçok tedavi hizmeti sunar. Bu tedaviler, hem estetik hem de fonksiyonel amaçlarla yapılır ve hastalarımızda ideal sonuçlar hedeflenir.

6. Etik ve Güvenilir Hizmet

DentMax Diş Polikliniği, etik değerlere bağlı olarak çalışır. Her bir vakaya bütünsel bakar. İleride problem olmaması ve uzun süreli hasta yararı için mevcut problemlerin tümünü tespit eder ve gidermeyi hedefler. İhtiyaç olmayan gerekmeyen tedavileri yapmaz. Hasta memnuniyeti ve güvenliği her zaman önceliğimizdir. Hastalarımız, kliniğimizin şeffaf ve güvenilir hizmet anlayışı sayesinde kendilerini güvende hissederler.

7. Ulaşılabilirlik ve Kolay Randevu

DentMax, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de merkezi konumlarda hizmet verir. Kliniğimize ulaşım kolaydır ve esnek randevu saatlerimiz sayesinde tedavi sürecinizi planlamak daha rahat hale gelir. Telefon, online randevu formu, e-posta ve sosyal medya üzerinden kolayca randevu alabilirsiniz.

Sonuç olarak, DentMax Diş Polikliniği olarak yanınızdayız. Deneyimli diş hekimlerimiz, yüksek kalite standartlarımız, modern ve yenilikçi teknolojilerimiz, kişiselleştirilmiş tedavi planlarımız, estetik ve fonksiyonel tedavilerimiz, etik ve güvenilir hizmet anlayışımız ile sizlere hak ettiğiniz diş hekimliği deneyimini sunmaktayız. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki kliniklerimizde sağlıklı ve güzel bir gülüşe kavuşmak için bizi tercih edebilirsiniz.

Muayene Ücretleri Nedir?

DentMax Diş Polikliniği olarak, hastalarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini yüksek tutarken, ulaşılabilir fiyat politikamızla da onların yanında olmayı hedefliyoruz. Muayene ücretlerimiz, yapılan ilk değerlendirme ve detaylı analizlerle birlikte belirlenir. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki şubelerimizde hizmet veren diş hekimlerimiz, her hastanın ihtiyaçlarına ve taleplerine özel muayene ve tedavi planları oluşturur.

1. İlk Muayene Ücretleri

DentMax Diş Polikliniği'nde ilk muayene ücretleri, genel diş sağlığı durumunuzun değerlendirilmesini içerir. Bu muayene sırasında diş hekimlerimiz, dişlerinizi, diş etlerinizi ve ağız sağlığınızı kapsamlı bir şekilde inceler. Gerekli durumlarda dijital röntgen ve diğer tanı araçları da kullanılabilir. İlk muayene sonucunda, kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturularak size sunulur.

2. Uzmanlık Alanlarına Göre Muayene Ücretleri

Diş sağlığınızla ilgili daha spesifik bir konuda muayene olmanız gerekebilir. Örneğin, ortodontik tedavi, implantoloji veya estetik diş hekimliği gibi alanlarda uzman diş hekimlerimizle yapacağınız muayenelerde, ilgili alanın gerektirdiği özel değerlendirmeler ve analizler yapılır. Bu tür uzmanlık muayeneleri, detaylı ve ileri düzey tanı yöntemleri içerebilir.

3. Çocuk Diş Hekimliği Muayeneleri

Çocuklar için özel olarak tasarlanmış muayene süreçlerimiz de bulunmaktadır. DentMax olarak, çocukların diş hekimi korkusunu yenmeleri ve diş sağlığını korumaları için keyifli ve rahat bir ortam sunuyoruz. Çocuk diş hekimliği muayeneleri, çocukların ağız ve diş sağlığını değerlendiren, büyüme ve gelişimlerini takip eden özel muayeneleri içerir.

4. Düzenli Kontrol Muayeneleri

Düzenli diş kontrolleri, diş sağlığınızı korumak ve olası problemleri erken dönemde tespit etmek için önemlidir. DentMax Diş Polikliniği'nde düzenli kontrol muayeneleri, diş temizliği, plak ve tartar birikiminin giderilmesi gibi işlemleri kapsar. Bu muayeneler, ağız ve diş sağlığınızı sürekli olarak takip etmenize yardımcı olur.

5. Muayene Ücretlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi

Muayene ücretlerimiz, yapılacak işlemlerin türüne, kapsamına ve kullanılacak teknolojilere göre değişiklik gösterebilir. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki kliniklerimizde muayene ücretlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, web sitemizde yer alan fiyatlandırma bölümünden genel ücret bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Sonuç olarak, DentMax Diş Polikliniği olarak, yüksek kaliteli ve ulaşılabilir diş sağlığı hizmetleri sunmayı amaçlıyoruz. Muayene ücretlerimiz, hastalarımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine göre belirlenir. İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'deki şubelerimizde sağlıklı ve güzel bir gülüşe kavuşmak için bizi tercih edebilirsiniz. Randevu almak ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

Dikişsiz İmplant Nedir?

Dikişsiz implant, geleneksel diş implantı prosedürlerinden farklı olarak, minimal invaziv bir teknikle uygulanan bir diş implantı tedavisidir. Bu yöntem, dikiş kullanılmadan gerçekleştirilir ve iyileşme sürecini hızlandırır, hastalara daha konforlu bir tedavi deneyimi sunar. DentMax Diş Polikliniği, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de dikişsiz implant tedavisi sunarak hastalarına modern ve etkili çözümler sağlamaktadır.

Dikişsiz İmplant Nasıl Yapılır?

Dikişsiz implant tedavisi, minimal invaziv cerrahi teknikler ve gelişmiş teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilir. İşte bu tedavi sürecinin aşamaları:

Planlama ve Hazırlık:

İlk muayene sırasında, diş hekiminiz ağız ve çene yapınızı değerlendirir.

Dijital görüntüleme teknikleri (CBCT) ve dijital taramalar kullanılarak, implant yerleşimi için detaylı bir plan oluşturulur.

Bu planlama, implantın doğru konumda ve açıda yerleştirilmesini sağlar.

Minimal İnvaziv Cerrahi:

Dikişsiz implant tedavisi sırasında, implantın yerleştirileceği bölgeye küçük bir delik açılır.

Bu delik, geleneksel cerrahi kesilere göre çok daha küçüktür ve bu nedenle dikiş gerektirmez.

İmplant, bu küçük delikten çene kemiğine yerleştirilir.

İmplant Yerleştirme:

İmplantın yerleştirilmesi işlemi, yüksek hassasiyet gerektiren bir işlemdir.

İmplant, planlanan konum ve açıya göre dikkatlice yerleştirilir.

İmplantın doğru konumda olması, iyileşme sürecini hızlandırır ve implantın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Geçici Protez:

İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme süreci boyunca kullanılacak geçici bir protez diş takılabilir.

Bu, hastaların estetik ve fonksiyonel olarak rahat etmelerini sağlar.

Dikişsiz İmplantın Avantajları

Dikişsiz implant tedavisinin birçok avantajı vardır:

Hızlı İyileşme: Minimal invaziv bir yöntem olduğu için iyileşme süreci daha hızlıdır ve dikiş gerektirmediği için yara iyileşmesi daha rahat olur.

Azaltılmış Ağrı ve Rahatsızlık: Küçük bir delik açılması nedeniyle, geleneksel yöntemlere göre daha az ağrı ve rahatsızlık hissedilir.

Daha Az Şişlik ve Morarma: Dokuya daha az zarar verildiği için, şişlik ve morarma riski daha düşüktür.

Hızlı Uygulama: Dikişsiz implant prosedürü, geleneksel yöntemlere göre daha kısa sürede tamamlanabilir.

Estetik Sonuçlar: Geçici protezler sayesinde hastalar, iyileşme süreci boyunca estetik bir görünüme sahip olabilirler.

Sonuç

DentMax Diş Polikliniği, İstanbul, Türkiye ve Balıkesir, Türkiye'de dikişsiz implant tedavisi ile hastalarına konforlu ve hızlı çözümler sunar. Dikişsiz implantlar, minimal invaziv teknikler ve modern teknolojiler kullanılarak uygulanır, bu da iyileşme sürecini hızlandırır ve hastalara daha az ağrı ve rahatsızlık yaşatır. Sağlıklı ve estetik bir gülüş için DentMax Diş Polikliniği'ni tercih edebilirsiniz. Randevu almak ve daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

Detay