Dentmax Basından

Invisalign® vs. Lamine Yaprak Porselen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

Dentmax invisailgn
BLOG
ONLINE RANDEVU OLUŞTUR
Dentmax Online Randevu
Dentmax Menü

60 saniyede yeni gülüşünü gör!

Bizimle iletişime geçmek için mail gönderin

Sevgi ile paylaşın

Invisalign® vs. Lamine Yaprak Porselen

Invisalign® vs. Lamine Yaprak Porselen Karşılaştırma

İÇINDEKILER

Invisalign® şeffaf diş plakları mı yoksa Lamine mi tercih etmelisiniz?

Düzgün dişler istediğinize karar verdiniz. Belki de piyasadaki bir dizi tedaviyi çoktan araştırdınız. Ama henüz kararınızı vermediniz mi? Genellikle insanlar iki ana seçeneğe ulaşır ve Invisalign® gibi şeffaf plaklarla kaplamaları karşılaştırırlar. Peki hangi seçeneğin sizin için en iyisi olduğunu nasıl bileceksiniz? Gelin daha yakından bakalım.

Şeffaf Hizalayıcılara Genel Bakış

Invisalign® gibi şeffaf plak sistemleri dişlerinizi düzeltmek ve gülüşünüzü yeniden hizalamak için şeffaf plaklardan yararlanır. Bu seçenek, geleneksel metal diş telleri takmak zorunda kalmadan çarpıcı bir gülümsemeye kavuşabileceğiniz anlamına gelir. Alignerlar metal muadillerine göre daha az belirgin olmakla kalmaz, aynı zamanda doğru vakalarda uygulandığında; ortodontik problemlerin üstesinden gelmede diş tellerinden daha etkili olabilirler.

Dahası, daha rahattırlar.  Her yemekten sonra istenilen diş temiliğinde pratiklerdir. Temizliği metal diş tellerinden çok daha kolay hale getirirler.

Birçok yetişkin, üst üste binen çapraşık dişlerin tedavisinde, ön açık kapanış tedavisinde, derin örtülü kapanış tedavisinde, orta hat kaymasının tedavisinde, seyrek dişlerin tedavisinde yada daha iyi ısırabilmek için Invisalign® gibi şeffaf plakları tercih etmektedir.

Yaprak Porselen Dişlere Genel Bir Bakış

Kaplamalar da gülüşünüzü iyileştirmek için iyi bir yol olabilir, ancak şeffaf plaklara kıyasla belirgin farkları vardır. Invisalign® gibi plakların yaptığı gibi dişleri yavaşça yeniden düzenlemek ve yeniden hizalamak yerine, porselen kaplamalar mevcut dişlere yapıştırılır. Diş Hekiminiz, her bir dişin rengini, şeklini ve genel görünümünü iyileştirmek için mevcut diş minenize ince bir porselen tabakası uygulayacaktır.

Kaplamalar diş şeklini iyileştirmeye yardımcı olabilir ve kırılmış, aşınmış veya rengi bozulmuş dişler için faydalıdır. Ayrıca herhangi bir boşluğun görünümünü kapatmaya da yardımcı olabilirler.

Plakların aksine, kaplamalar emax yaprak porselen uygulamarında genellikle alttaki doğal dişin yeniden şekillendirilmesini veya küçültülmesini içerir

Invisalign®  gibi şeffaf Plak Tedavisi vs Lamine Yaprak Porselen Diş: Hangisi Sizin İçin Daha İyi?

Hizalayıcılar mevcut dişlerinizin düzeltilmesini içerirken, lamine kaplamalar tek tek dişlerin üzerine yerleştirilen porselen bir tabakayı içerir. 2 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanabilmektedir. Diş ihtiyaçlarınıza ve gidermek istediğiniz sorunlara bağlı olarak, seçeneklerden biri diğerine göre daha ağır basacaktır.

Bazı durumlarda hem plak hem de lamine diş uygulaması iyi bir seçenektir. Biz buna organik gülüş tasarımı diyoruz. Dişlerinizin görünümünü iyileştirmek için hizasını değiştirmek ve/veya şeklini değiştirmek istiyorsanız Invisalign® ve ardından lamine yaprak porselenleri düşünebilirsiniz. Ancak kaplamaların bakım gerektirdiğini ve 10 - 20 yıl kadar sonra yeniden uygulanması gerekebileceğini unutmayın.

Amerikan Kozmetik Diş Hekimliği Akademisi tarafından yapılan bir araştırma, insanların yüzde 48'inin ilk kez tanıştıkları birinin en akılda kalan kısmının gülümsemesi olduğuna inandığını ortaya koymuştur. Dolayısıyla ışıldayan ve daha estetik gülümsemeler için çabalamamız şaşırtıcı değil. Mesele sadece hangi seçeneğin sizin için en iyisi olduğuna karar vermektir.

Gerçekleştireceğiniz randevunuzda ortodontistimiz ile şeffaf plaklar hakkında tüm detayı öğreneceksiniz. Lamine dişleri de  ilk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkan dişlerininin mimarı Estetik Diş Hekimimiz Ayşe Nur Kahraman'dan öğrenebileceksiniz.

Elbette, bilinçli bir karar vermenin en kolay yolu, DentMax Diş Kliniğimizden geçiyor. Çünkü DentMax kurucumuz olan Y. Doçent Dr. Ortodonti Uzmanı olup alanında oldukça yetkindir. Aynı şekilde, Tükiye'de dijital gülüş tasarımının ve lamine diş uygulamarının öncülerinden olan estetik diş hekiminiz Ayşe Nur Kahraman ile oluşturacağınız randevu son kararı vermenize yardımcı olacak.

Plaklarla kendi dişlerinizi düzeltmek sağlıklı, uzun ömürlü ve doğal görünümlü bir sonuç verecektir.

Yorum Yazın
Dentmax Kullanıcı Profil Resmi
Tarihe Göre
Beğeniye Göre
Dentmax

John Doe 1

Mesaj Gönder
  • Sil
  • Güncelle

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nisi, pariatur.

Yanıtla
Dentmax

John Doe 1

Mesaj Gönder
  • Sil
  • Güncelle

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nisi, pariatur.

Yanıtla

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sizler Tarafından Sıkça Sorulan Soruları Aşağıda Derledik

1

1

Detay