Dentmax Basından

Neden Florürsüz Diş Macunu Satın Almamalısınız?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

Dentmax invisailgn
BLOG
ONLINE RANDEVU OLUŞTUR
Dentmax Online Randevu
Dentmax Menü

60 saniyede yeni gülüşünü gör!

Neden Florürsüz Diş Macunu Satın Almamalısınız?

Florür nedir?

İÇINDEKILER

Neden Florürsüz Diş Macunu Satın Almamalısınız?

Doğal "florürsüz" ürünler dişlerinizi güçlendirmeyebilir.

Söz konusu ağız hijyeni olduğunda, düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı sürecin sadece bir parçasıdır.

Florür içeren bir diş macunu, çürükleri önlemenin kanıtlanmış tek yoludur. Ancak uzman diş hekimleri bazı tüketicilerin florürlü diş macunlarını florürsüz olanlarla değiştirdiği konusunda uyarıyor.

Bu tüketiciler internette ya da "doğal" ürünler pazarlayan mağazalarda bulunan alternatiflere yöneliyor olabilir.

Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Diş Hekimliği Fakültesi'nde restoratif diş hekimliği profesörü olan Edmond Hewlett Healthline'a verdiği demeçte, "Bu ürünleri tercih eden bireylerin florürün çürük önleme konusundaki kanıtlanmış faydalarını kaçırdıklarından endişe duyuyorum" dedi.

"Bir sağlık hekim olarak hastalarımın sağlığı ve zindeliği birincil öneme sahiptir.  Onların diş hekimliği biliminin sunduğu en iyi olanaklardan faydalanmalarını istiyorum. Florürün bilimsel olarak dişi koruduğu kanıtlanmıştır. "

Florür nedir?

Florür, göller, nehirler ve okyanus gibi çoğu su kaynağında bulunabilen, doğal olarak oluşan bir mineraldir.

Son 70 yıldır, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çoğu kamu su kaynağına florür eklenmiştir. Diş macunu ve diş ürünlerine eklendiğinde, bu mineral diş minesini veya sert yüzeyini güçlendirerek çürükleri önlemeye yardımcı olur.

Çalışmalar, kamuya açık su sistemlerinde florür bulunmasının çocuklarda ve yetişkinlerde diş çürümesini en az yüzde 25 oranında önlediğini göstermiştir.

Florürün ağız sağlığı için faydalarını destekleyen güçlü kanıtlara rağmen, bazı tüketiciler florür içermemesine rağmen etkili olarak pazarlanan seçenekleri tercih etmektedir.

Popüler online alışveriş sitesi Amazon'da yapılan bir arama, "doğal ve etkili arasında seçim yapmayın" gibi reklam açıklamalarına sahip çeşitli florürsüz diş macunlarını ortaya çıkardı.

Bazı ürünlerin altında listelenen tüketicilerin yorumları, bazı müşterilerin florürden korktuğunu ortaya koyuyor.

"Bakteri yok edici diş macunlarının çoğu florür, triklosan ve kalsiyum klorür gibi zararlı maddeler içeriyor. Her yıl sadece dişlerimizi fırçalayarak çok fazla zehir yutuyoruz," diye yazmış bir müşteri.

Ancak Hewlett, diş macunundaki florürün sadece güvenli değil, aynı zamanda doğal bir bileşen olduğunu söylüyor.

"Florür doğal olarak oluşan bir elementtir, doğanın çürük savaşçısıdır. Hewlett Healthline'a verdiği demeçte, çürükleri önlediği kanıtlanmış ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından çürük önleme için onaylanmış spesifik florür bileşikleri, diş macununa FDA onaylı bir miktarda eklenir" dedi.

Uzmanlar, bazı tüketicilerin florürün güvenliği konusunda yanlış bir algıya sahip olduğunu ve bunun insanların florürsüz ürünleri tercih etmesinde bir faktör olabileceğini söylüyor.

Florürsüz diş macunları dişlerinizi sağlıklı tutmanın daha güvenli ve daha etkili bir yolu olarak pazarlansa da, Hewlett başka hiçbir bileşenin florürün faydalarına yaklaşamadığını söylüyor.

"Yetmiş yıllık araştırmalar florürün çürükleri önlediğini kanıtlıyor," diyor. "Bu tür bir geçmişe sahip başka bir diş macunu içeriği yok. Bu nedenle diş hekimleri onlarca yıldır hastalarına florürlü diş macunu öneriyor."

Doğru Diş Macunu Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğru diş macununu seçmek söz konusu olduğunda, diş hekimlerinin ortak basit bir önerisi vardır.

"Tüm hastalarıma ADA Kabul Mührü kazanmış bir diş macunu aramalarını söylüyorum. Bir ürün ADA mührüne sahipse, güvenli ve etkili olduğu test edilmiş ve kanıtlanmış demektir." Ohio'da bir diş hekimi ve Amerikan Diş Hekimleri Birliği (ADA) sözcüsü olan Matthew Messina Healthline'a konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, çürükleri önlemede ve optimal ağız sağlığını korumada güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmış diş macunlarının tümü ADA Kabul Mührü'ne sahiptir.

ADA'ya göre, yalnızca florür içeren diş macunları böyle bir etikete sahip olacak ve yalnızca ürünün güvenliğini ve etkinliğini gösteren bilimsel kanıtlar sağlandıktan sonra.

Florür içermesinin yanı sıra, ADA tarafından kabul edilen diş macunları şeker gibi diş çürümesine neden olabilecek tatlandırıcılar da içermemelidir ve diş beyazlatmaya yardımcı olan, diş hassasiyetini azaltan, mine erozyonunu önleyen ve diş eti iltihabını ve tartar oluşumunu azaltan aktif bileşenler içerebilirler.

Messina, dişlerinizi günde iki kez iyice fırçalasanız bile, doğal veya güvenli olarak pazarlansa bile florür içermeyen bir diş macunu kullanmanın iyi bir fikir olmadığını söyledi.

"Bir şeyin 'doğal' olması, çürükleri önlemeye yardımcı olabileceği anlamına gelmez. Florür içermeyen bir diş macunu ile diş fırçalamak çürükleri önlemenize yardımcı olmaz" dedi.

Diş çürükleri ne zaman oluşur?

Çürükler (diş çürüğü) dişlerin sert dış tabakası parçalandığında meydana gelir.

Dişler sürekli olarak plak adı verilen yapışkan bir bakteri tabakasıyla kaplıdır. Bir kişi şeker içeren yiyecek veya içecekler tükettiğinde, plak içindeki bakteriler asit oluşturur ve bu asit dişin sert dış tabakasına saldırarak zamanla onu tahrip eder. Daha sonra dişte çürük adı verilen küçük delikler oluşur.

Florür, asit tarafından saldırıya uğrayan diş minesinin yeniden inşa edilmesine yardımcı olarak diş minesini güçlendirir ve erken diş çürüğü belirtilerini tersine çevirir.

Ancak Hewlett, florürün etkinliğini ve güvenliğini destekleyen kanıtların açık olduğunu söylüyor.

"Mevcut en iyi bilimsel kanıtlar, diş çürümesini önlemek için kullanılan önerilen florür miktarı ile herhangi bir zararlı etki arasında bir ilişki olmadığını göstermektedir" dedi.

"Diş macununda ve toplum su kaynaklarında optimum seviyelerde bulunan florür güvenli ve etkilidir. Her ebeveyn gibi ben de çocuğumun sağlıklı olmasını istiyorum, bu nedenle ilk süt dişlerinin çıkmasından itibaren ve o zamandan beri florürün faydalarından yararlanmasını sağladım."

Yorum Yazın
Dentmax Kullanıcı Profil Resmi
Tarihe Göre
Beğeniye Göre
Dentmax

John Doe 1

Mesaj Gönder
  • Sil
  • Güncelle

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nisi, pariatur.

Yanıtla
Dentmax

John Doe 1

Mesaj Gönder
  • Sil
  • Güncelle

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nisi, pariatur.

Yanıtla

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sizler Tarafından Sıkça Sorulan Soruları Aşağıda Derledik

1

1

Detay
DENTMAX ILE
IRTIBATA GEÇIN
Bakırköy / İstanbul 0 2125700033
09:00-19:30 Pazartesi-Cumartesi
01
01

Başvurunuz alınmıştır. En kısa sürede iletişime geçilecektir.

Bağlantı Kopyalandı